to ja proponuję placki :-D wyczytałam ze nie masz kuchenki w pokoju ale w akademiku tak- usmaż więc sobie na zapas placków z płatków owsianych i np wtartego w nie jabłka - na śniadanie jak znalazł ;-) a surowe jaja jak najbardziej, tyle żeby były z dobrego źródła- od szczęśliwych kur i nie fermowe i myj przed wbiciem :)
[...] ze nie masz kuchenki w pokoju ale w akademiku tak- usmaż więc sobie na zapas placków z płatków owsianych i np wtartego w nie jabłka - na śniadanie jak znalazł ;-) a surowe jaja jak najbardziej, tyle żeby były z dobrego źródła- od szczęśliwych kur i nie fermowe i myj przed wbiciem :) Placki z jabłkami [...]
[...] /od razu po treningu tak jak napisalem, 30-40min pozniej węglowodany zlozone + chude meiso/ryba Posiłek 6 przed snem - 3 Jajka - usmażone - 10g Oliwa /dodaj warzywa, jaja jelsi smazysz to na teflonie najlepiej lub odrobinie smalcu lub oliwy jesli smazysz na malym ogniu i krotko lub - 100g Ser Biały Chudy półtłusty - 10g Oliwa /dodaj [...]
Nie ma w nim białka z jaja i nie należy go traktować jako źródło białka. Jako źródło węglowodanów okołotreningowo ok. Zmieniony przez - domer w dniu 2014-01-27 16:03:59
[...] pomysłem będzie podzielenie kalorii w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Na samym początku redukcji powinieneś zadbać o to by wiedzieć ile kalorii powinieneś spożywać aby poprawnie wykonać tę redukcję. Zerknij proszę na artykuł poniżej: I odejmować kalorie dopiero wtedy gdy masz stagnację wagi przez kilka dni. Straciłeś w miesiąc 10kg, to bardzo dużo i niezdrowo. Powinieneś celować w utratę 0,5kg na tydzień, [...]
Cześć! Na samym początku należy obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:
[...] masz nietolerancje laktozy, to problem zniknie. Jeśli jednak oprócz laktozy masz także uczulenie na białko mleko, to pewniejszym rozwiązaniem jest odżywka bazująca na białku jaja kurzego. https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Egg_White_Protein-opis40738.html Ja osobiście stosuje od dłuższego czasu odżywkę na bazie sproszkowanego białka jaja [...]
[...] delikatnie ze w prawym jajku od tej suplementacji cynkiem ,zelazem,selenem,b6 cos sie dziej. Od suplementacji albo i nie.I co sie dzieje? Pulsuje? boli? puchnie? Pokaz jaja i wacka urologowi To jest podstawa.Reszta mozesz kombinowac Myslisz ze to normalka aby młody chłopak rozszerzal naczynia krwionosne wacka w sztuczny sposób? Przyjacielu [...]
Cześć! Tak sen powinieneś unormować, on odpowiada za bardzo dużo rzeczy w naszym życiu. Od gospodarki hormonalnej po regenerację mózgu oraz gospodarkę cukrową. Dodatkowo zwiększ aktywność fizyczną, dodaj codzienne spacery, których nie robisz gdy pracowałeś w biurze.
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Właśnie licze makro, oto obliczenia. Jeśli gdzieś popełniłam błąd proszę o sprostowanie: B 30% Z 1763 = 529 KCAL T 30% z 1763 = 529 kcal W 40% z 1763 = 705 kcal 1g B = 4 kcal zatem 529/4 = 132 g B 1gT= 9 kcal zatem 529/9 = 59 g T 1gW = 4 kcal zatem 705/4= 176 g W Zmieniony przez - lena-222 w dniu 2017-11-03 22:28:39 Dałabym białka max 120, [...]
[ Dałabym białka max 120, tłuszczy 65-70, reszta ww do 1900 kcal minimum. Jak zaczniesz nisko z kcal, to nie będzie możliwości manewru, jeśli zacznie się stagnaja. Nadto Twój organizm po takim jedzeniu jest niedożywiony, więc trzeba dać mu tego, co do funkcjonowania niezbędne. Jaja, mięso, ryby, ryże, kasze, płatki, ziemniaki, bataty, owoce, [...]
Cześć! Pierwsze co rzuca się w oczy patrząc się na Twoją dietę jest fakt, że masz bardzo nierównomiernie rozłożone makroskładniki między posiłkami. Ważne jest aby białko było rozbite na mniej więcej równe porcje w ciągu dnia, ponieważ to ono daje "sygnał anaboliczny", natomiast tłuszcze i węglowodany są źródłem energii i je możesz dowolnie [...]
[...] dieta dostarcza Ci odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]